Welkom op JHuijsen Fietsenmaker, Maakt Fietsen!

Beste mensen,

Hier is mijn eerste bericht over deze website en mijn beginnende onderneming.

Ik verkoop en repareer fietsen. Geen nieuwe fietsen maar juist 2e hands fietsen. Met meerdere redenen. Vooral het verminderen van onnodig afval. Want dat hebben we inmiddels bereikt in de fietsenindustrie. Ze gaan als broodjes over de toonbank en als broodjes in de vuilnis.

Soms bewonderingswaardig hoe zo’n fiets is gemaakt. De assen/naven zijn soms met een fijnmechanische precisie gemaakt die normaal van hoge waarde is. En toch gaan ze zo de vuilnis in. Dat is vooral omdat veel mensen het zelf niet doorhebben hoe slijtvast en sterk deze onderdelen kunnen zijn. Ze hebben de kwaliteit van een auto versnellingsbak. En die kunnen veel meer kilometers maken. Maar net als een auto heeft het ook onderhoud nodig. En zonder onderhoud gaan ze eerder kapot.

Deze onderdelen red ik van de permanent kapotte fietsen. Die demonteer ik compleet en alle onderdelen die herbruikbaar zijn a ik reviseren tot hoge kwaliteit. En deze kan ik vaak op de nog goede kwaliteit fietsen terugbrengen. Daardoor ontstaat de nieuwe fiets die zeer goedkoop aangeschaft kan worden en nog vele jaren mee kan gaan. Weer een grote sprong richting de groene toekomst.

De grootste vooruitgang is de mindere productie van deze onderdelen. Ze kosten enorm veel energie om te maken. Het is gehard precisie metaal dat met hoge precisie in elkaar is gezet. Dat kan niet goedkoop zijn. Daarom hergebruiken.

Benieuwd wat ik in aanbod heb? Kom kijken!

One thought on “Welkom op JHuijsen Fietsenmaker, Maakt Fietsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *